Katılım Koşulları

Katılımcılar lisansüstü eğitim gören öğrencilerden seçilecek olup fen, mühendislik ve sağlık alanlarda eğitim görenler tercih edilecektir. Bununla birlikte yeterli sayıya ulaşılmaması durumunda ilgili alanda lisans son sınıf öğrencisi olup yüksek lisans yapacaklarını belirterek başvurularla 21 katılımcının eğitime dahil olması planlanmaktadır.
 
Katılımcı seçimine ilişkin kriterler
 
  1. Devlet veya vakıf üniversitelerinde üzere fen, mühendislik ve sağlık alanlarındaki lisansüstü programlardan birinde kayıtlı olması,
  2. Genel akademik not ortalamasının 4 üzerinden en az 2,0 ve üstü olması (katılımcıların üniversitelerinden alacakları transkript belgesi istenecektir),
  3. Meslekten ihraç edilmemiş olmak ve herhangi bir suçtan (terör, basit ve nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık vb.) ceza almamış olmak ve adli sicil belgesi ile belgelemek.
  4. Etik veya disiplin cezası almamış olmak.
  5. TÜBİTAK araştırmacı bilgi sistemi (ARBİS) veri tabanına kayıtlı olmak,
  6. Katılımcının projeye kabul edilmesi durumunda tam zamanlı katılımını sağlamak,
  7. Daha önce bu programdan yararlanmamış olanlara öncelik tanınacaktır.
  8. 2237-A kodlu projelere 5 defadan fazla katılmamış olmak
  9. Başvuran aday, 2209-B Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Desteği Programından destek almış/alıyor ise öncelik tanınacaktır.
  10. Başarı sıralamaları aynı olan (transkript notlarına dayalı) adayların seçiminde ise etkinliğe başvuru tarihleri dikkate alınacak, ilk başvuru yapanlara öncelik verilecektir.
  11. Laboratuvar uygulaması içeren bölümlerdeki katılımcılara öncelik tanınacaktır.
  12. Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen 11 ilden (Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Elazığ ve Adana) birinde ikamet eden veya deprem dolayısıyla etkilenerek başka bir ilde bulunan araştırmacılar/öğrenciler ile bölge üniversitesindeki araştırmacılar/öğrencilere öncelik tanınacaktır.
Katılımcılar, lisansüstü programlarda kayıtlı fen, mühendislik ve sağlık alanlarındaki (katılımcılar Fen, Sağlık ve Mühendislikten eşit sayıdaki 2 grup oluşturacak şekilde sınıflandırılacaktır) toplam katılımcı sayısının 24 olması planlanmıştır.